Bedste premium, bedst til prisen & bedst anmeldte

Bedste premium valg

Bedst anmeldt af forbrugerne

Vores anbefalinger

Kært barn har mange navne. Tyngdedyne, kugledyne, vægtdyne, tung dyne osv… Er alle ord for det samme – nemlig en dyne med vægt. Herunder finder du vores anbefalinger, når det kommer til at vælge en tung dyne.

Bedste premium valg

SOO® Kugledynen hjælper op mod 92% af vores brugere med reduceret angst og stress, bedre søvnkvalitet og mere energi igennem dagen.

Dynen er spækket med certifikater og økologi fra top til tå, så du kan få din optimale nattesøvn uden bekymringer for gener, allergi og lignende.

 

SooSleep.dk scorer 4,7 ud af 5,0 stjerner på Trustpilot på mere end 160 anmeldelser.

Priser
Fra 1.795 – 2.395 DKK.

+8.000 glade kunder sover med en tyngdedyne fra Hugged

En tyngdedyne fra Hugged hjælper dig med at falde til ro ved sengetid og sove igennem hele natten.

Tyngdedynen er lavet i 100% OEKO-TEX certificeret bomuld og er opbygget af 7 lag, der indeholder tusindevis af glasgranulater, som fordeler vægten jævnt udover hele kroppen.

Hugged.dk scorer 4,6 ud af 5,0 stjerner på Trustpilot på mere end 155 anmeldelser.

Priser
Fra 799 DKK

Mere end 25.000 udhvilede kunder

Få en bedre søvn, reducer træthed og pak dig selv ind i det silkebløde kram med en original tyngdedyne i bambus fra Scandinavianrest.

En tyngdedyne fra Scandinavianrest er dansk design i premium kvalitet og kan derudover prale af at være certificeret med OEKO-TEX® standard 100.

Scandinavianrest.dk scorer 4,4 ud af 5,0 stjerner på Trustpilot på mere end 700 anmeldelser.

Priser 
Fra 999 DKK.

Bestseller fra anew

anew har skabt deres tyngdedyne ud fra en behandlingsteknik, der hedder “deep pressure touch stimulation”, som gør at tyngdedynen har en beroligende og afslappende effekt.

Anewsleeps tyngdedyne er vegansk og består af syv lag. Dynens to yderlag består af 100% OEKO-TEX certificeret bomuld.

anewsleep.dk scorer 4,9 ud af 5,0 stjerner på Trustpilot på mere end 137 anmeldelser.

Priser 
Fra 999 – 1.299 DKK.

Mere end 3.000 anmeldelser på Trustpilot

Tyngdedynen fra Drømmeland er fyldt med små, fine glaskugler for tyngdens skyld, og med blødt fiber for at gøre den lækker og behagelig at ligge med.

Glaskuglerne har, i modsætning til andre fyldtyper, den fordel at de er lugtfrie, og fiberfyldet sikrer, at der ikke er støjgener fra dynen.

Drømmeland.dk scorer 4,5 ud af 5,0 stjerner på Trustpilot på mere end 3.000 anmeldelser.

Priser 
Fra 1.199 DKK.

Tung dyne prissammenligning

Hvilken vægt til en tung dyne?

Vi anbefaler at, at du vælger en dyne, der vejer 10-12% af din kropsvægt, så vejer du f.eks. 70 kg., anbefaler vi, at vælge en dyne på 7 kg. 

 

Men der hvor den kan blive tricky er, når en person falder i mellem “2 stole” og er midt i mellem 2 vægtklasser. 


Her er et eksempel på, hvordan du skal gribe det scenarie an:

  • Person A vejer 60 kg. og har aldrig sovet med en tyngdedyne. Her anbefaler vi at “runde ned” til en 5 kgs. dyne, da tyngdedynerne ikke findes i en 6 kgs. variant.
  • Person B vejer 60 kg. og er vant til at sove med en tyngdedyne. Her anbefaler vi “runde op” og vælge en 7 kgs. dyne. 

Vægtskema til at vælge den rigtige vægt:

Kropsvægt

10 – 25 kg.

25 – 35 kg.

35 – 45 kg.

45 – 60 kg.

60 – 80 kg.

80 – 100 kg.

100 – 120 kg.

+120 kg.

Anbefalet kilo

2 kg.

3 kg.

4 kg.

5 kg.

7 kg.

9 kg.

11 kg.

13 kg.

Hvor tung skal en tyngdedyne være?
Bestseller tyngdedyne ved Hugged.dk

Hvad er en tung dyne?

En tung dyne minder om en almindelige dyne, da de er udformet på samme måde, men hvor “normale” dyner indeholder ekempelvis dun eller fjer, så indeholder en tung dyne enten glas- eller plastikkugler, som jævnt fordeles, så det fylder hele dynen og skaber en behagelig vægtfordeling og komfort.

Denne dyne vejer mere

Indholdet i en tung dyne er særligt der, hvor den adskiller sig fra den almindelige dyne, da de små glas- eller plastikkugler vejer markant mere. En tung dyne er nemlig tungere – markant tungere. Det gør, at dynen har en afslappende og mere beroligende effekt, som er med til at reducere uroen i kroppen, gøre det nemmere at falde i søvn og i mange tilfælde også kommer dårlig søvn til livs.

 

En ganske almindelig dyne vejer omkring 0,5-1,5 kg, hvorimod en tung dyne bør veje et sted mellem 10-12% af ens kropsvægt.

 

Så en person på 70 kg. bør, efter vores anbefalinger, vælge en dyne på omkring 7 kg. 

Tyngdedyne fra SooSleep
Billede fra SooSleep.dk

Fordele ved en tung dyne

Mindsker uro i kroppen

Hjælper dig med at falde til ro samt mindske dine bevægelser i løbet af natten, så du kan sove roligt og stabilt gennem hele din søvn.

Øger kvaliteten af søvn

Hjælper med at opretholde en komfortabel kropsstilling om natten, hvilket kan forbedre søvnkvaliteten og føre til en bedre nattesøvn.

Temperaturregulerende

Søvnbesvær er og bliver et stadigt voksende problem for mange. Beroligende trykstimulering fra tyngdedynen kan forbedredre din evne til at falde i søvn og sove gennem hele natten.

Reducere søvnløshed

Undersøgelser fra Harvard har vist, at det at sove med en tung dyne for de fleste medfører, at de falder hurtigere i søvn, sover længere og oplever færre forstyrrelser i løbet af nattesøvnen.

Øget produktion af serotonin

Flere kilder mener, at vægten fra en tung dyne øger produktionen af serotonin i løbet af natten,. Serotonin er kroppens lykke hormon.

Større komfort

Tanken om at sove med en tung dyne kan måske virke klaustrofobisk, men undersøgelser har vist at op mod 85% af testpersoner foretrækker at fortsætte med at sove med en tyngdedyne efter endt testforløb.

Tung dyne til voksne

Tung dyne til voksne

En tung dyne til voksne, er et rigtig godt og sundt valg.

Det der gør en tung dyne god er vægten, som afgiver det, der kaldes “Deep Pressure Touch” (DPT). DPT har gennem undersøgelser vist sig at have en beroligende virkning på nervesystemet og har derfor en positiv indvirkning på at reducere angst og stress. At sove med en tung dyne sammenligner mange forbrugere med at få et langt kram og flere fortæller endda, at det giver dem en følelse af sikkerhed og ro.

 

Når kroppen udsættes for DPT frigiver den hormoner som serotonin og oxytocin, som er med til at forbedre dit humør samt reducere angst og depression. Derudover kan DPT hjælpe med at reducere produktionen af stresshormonet kortisol, som kan være med til at forstyrre din søvn.

 

Find en tyngdedyne til voksne her

Tung dyne baby

Tung dyne baby

Babyer under 1 år bør, ifølge sundhedseksperter, ikke sove med en tung dyne på grund af risikoen for kvælning og andre farer. Som tommelfingerregel anbefales det at vente til at barnet er i stand til selv at fjerne eller flytte dynen fra eget ansigt eller krop om nødvendigt.

 

Er du i tvivl, hvornår det er sikkert at introducere en tung dyne til dit barn, anbefaler vi altid at rådføre sig med egen læge eller sundhedsplejerske for at få individuelle anbefalinger baseret på barnet sundhedstilstand, størrelse og alder.

 

Når det er sagt kan der være adskillige fordele for en baby ved at sove med en tung dyne. F.eks.:

  • Dybere og mere rolig nattesøvn
  • Øget produktion af serotonin
  • Trygget fra dynen kan øge tryghedsfølelsen hos baby

Vi anbefaler at vælge en vægt svarende til 10-12% af barnets kropsvægt. Vejer barnet barnet 18-22 kg., så anbefaler vi f.eks. en dyne på 2 kg.

Tung dyne børn

Tung dyne børn

Børn kan få stor glæde af en tung dyne. Særligt hvis barnet døjer med søvnproblemer, kan en tung dyne være til stor nytte og hjælpe med en mere rolig nattesøvn.

 

I tidernes morgen var det faktisk sådan, at en tung dyne næsten udelukkende blev anvendt til børn med angstlidelser. Selvom det sidenhen har ændret sig, er en tung dyne til børn fortsat et voldsomt populært valg.

 

Vi anbefaler, at du går efter at ramme en svarende til ca. 10-12% af barnets kropsvægt.

 

Brug følgende vægtskema, når du skal vælge for at se vores anbefalinger: 

Kropsvægt

10 – 25 kg.

25 – 35 kg.

35 – 45 kg.

45 – 60 kg.

60 – 80 kg.

80 – 100 kg.

100 – 120 kg.

+120 kg.

Anbefalet kilo

2 kg.

3 kg.

4 kg.

5 kg.

7 kg.

9 kg.

11 kg.

13 kg.

Tung dyne til urolige børn?

Urolige børn har utrolig stor gavn en af tungere dyne, da vægten giver et beroligende tryk mod kroppen, som bl.a. stimulerer nervesystemet, øger blodcirkulationen, øger produktionen af serotonin og mindsker følelsen af stress og angst.

 

Find en tyngdedyne til børn her

Kontakt
Svarer indenfor 24 timer
kontakt@bedstetyngdedyne.dk
Information

Bedstetyngdedyne.dk laver anmeldelser baseret på vores egne test og er ikke betalt af annoncører. Alle links er derimod finansieret. Såfremt du vælger at købe en tyngdedyne gennem vores links modtager vi en lille kommision.

Forbehold for fejl

Vi opdaterer løbende siden, så den fremstår så korrekt som muligt, men tager forbehold for fejl eller udsolgte varer ved vores samarbejdspartnere.